skip to Main Content
GDPR – NAIH: Kamerás Megfigyelés

GDPR – NAIH: Kamerás megfigyelés

Gondolom már mindenki roppant izgatott, már csak néhány napot kell aludni az “apokalipszis” bekövetkezésééig. Ebben a pattanásig feszült helyzetben azt tanácsolom mindenkinek, hogy lazítson, nem fog összeomlani a világ 25-én. Az ellazuláshoz szükséges eszközöket ma én hozom, méghozzá egy NAIH jelentést, melyen keresztül szemléltetni fogom a kedves olvasóknak, hogy nem kell összecsinálniuk magukat.

 

Alább olvasható egy jelentés jogszerűtlen kamerázás kapcsán. Ahogy olvasható, az adatkezelő nagyjából minden előírást megszegett, ami a kamerával kapcsolatban “kőbe van vésve”. Nem volt jogalap, nem volt tájékoztatás, megfigyelte a munkavállalókat, nem tartotta be a megőrzésre vonatkozó határidőket, közterületet figyelt meg.

 

Mit tett a NAIH ezt tapasztalva? Megjelölte a jogsértéseket és felszólította az adatkezelőt, hogy szüntesse meg őket. Miután ez sem használt, nyilvánosságra hozta a jelentést.

 

Megbüntette 20 millió forintra a NAIH az adatkezelőt? Nem.

 

Megbüntette 20 millió euróra a NAIH az adatkezelőt? Nem.

 

Mindenkinek azt javaslom, mikor épp agyvérzést kap, hogy szét fogja büntetni a NAIH, mert a  munkáltatói adatkezelési tájékoztatóból kimaradt, hogy a gyerek keresztnevét kezeli a célból, hogy ajándékot adjon a munkavállalónak a gyerek szülinapjára, gondoljon arra, hogy a Car-Path autó semmire nem gondolt, és mégsem kapott bírságot, mely generációkra előre rabigába kényszeríti a tulajdonosok családjait.

 

Kamerás megfigyelés

Back To Top